2013. szeptember 19.

Fokhagymás olíva öntet




Ez az öntet amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan sokoldalúan használható. :) Aki szereti a fokhagymát, feltétlenül próbálja ki, mert nagyon finom. Lassan beköszönt az igazi ősz és nem árt, ha felvértezzük magunkat. A fokhagymának rengeteg gyógyhatása* ismert, s mert nem utolsó sorban nagyon finom, együnk belőle jó sokat. :D Ezt az olíva öntetet tehetjük pirítósra, sült húsokra, héjában sült burgonyára, kínálhatjuk főtt tésztához, gnocchi-hoz, vagy mártogathatunk bele frissen sült kenyeret. Az olajával ízesíthetünk salátaöntetet, vagy sült burgonyát. Felhasználásának csak a fantáziánk szab határt. :)



 
Hozzávalók egy ~2 dl-es üveghez:
3 nagy fej fokhagyma
kis csokor petrezselyem

frissen őrölt színes bors
olívaolaj


  1. A petrezselymet megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd teljesen leszárítjuk.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket mozsárban összetörjük, vagy deszkán elkaparjuk.
  3. A petrezselymet finomra vágjuk és a fokhagymával együtt üvegbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi olívaolajjal, amennyi ellepi. Alaposan elkeverjük, majd lezárjuk az üveget és 2-3 napot pihentetjük az öntetet.





*forrás: HáziPatika.com

2 megjegyzés:

  1. Jelentem, elájultam! Fantasztikus képek, gyönyörű színek, és pluszban még imádom is az ilyesmit. Ügyi csajszi! :)

    VálaszTörlés
  2. :D Köszi! De aranyos vagy! Nagyon örülök, hogy tetszik! Küldök fénypostával; már az illatától garantáltan magadhoz térsz! ;)

    VálaszTörlés