2013. május 23.

Zöldséges burgonyalepény




Roppant egyszerű és gyors fogás. Mivel hétvégén a kertet bütyköltük, nem nagyon akartam órákat a konyhában tölteni. Inkább kint a friss levegőn virágokat ültetni, kerítést festeni... :D Persze azért enni is kell, így a délelőtti munkálkodás közben apránként elkészült az ebéd is. Míg fő a krumpli és párolódik a zöldség, nyugodtan csinálhatunk valami mást. Aztán már csak egy kis keverés és mehet is a sütőbe. :)


Hozzávalók 4 személyre, egy 26 cm-es sütőformához:
50 dkg burgonya (egyforma méretű szemek)
1 fej vöröshagyma
5-6 szép nagy csiperke
1 jó marék zöldborsó
1 jó marék kukorica
1 szál sárgarépa
1 szem piros húsú paprika
10-12 szem koktélparadicsom
3 tojás
2 ek. liszt

bors
szerecsendió
2 ek. olívaolaj
zsálya
kakukkfű


  1. A burgonyát megsikáljuk, enyhén sós vízben héjában puhára főzzük.
  2. A hagymát, sárgarépát, gombát megpucoljuk, és a paprikával együtt apró kockákra vágjuk.
  3. Egy kis lábasban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a hagymát, paprikát, répát, borsót, kukoricát és jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval, kakukkfűvel, majd rátesszük a gombát és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  5. Egy piteformát kizsírozunk, meghintünk zsemlemorzsával.
  6. A kihűlt burgonyát megpucoljuk, összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojásokat és kikeverjük. A párolt zöldségről leöntjük a levét, a burgonyához keverjük, majd az egészet a formába simítjuk.
  7. Négybe vágott koktélparadicsommal kirakjuk a tetejét, betesszük az előmelegített sütőbe és ~30 perc alatt készre sütjük.
  8. Friss kakukkfűvel és zsályával díszítjük.



2 megjegyzés: