Hozzávalók ~20 minipalacsintához:
15 dkg sima liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
5 dkg olvasztott vaj
2 tojás
2,75 dl házi tej
8 g sütőpor
3 dkg cukor
csipet só
5 szép nagy bodzavirág ernyő
Továbbá:
vaj a sütéshez
porcukor vagy bodzaszirup a tálaláshoz
- A kétféle lisztet a sütőporral, és egy csipet sóval tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, majd beleütjük a két tojást, hozzáöntjük a tej felét és elkezdjük kikeverni a tésztát.
- Hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, majd fokozatosan a maradék tejet és az egészet simára keverjük.
- A bodzaernyőkről lecsipegetjük a virágokat és a tésztába keverjük.
- Egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk, kevés vajjal kikenjük, majd egy evőkanállal kis adagokat teszünk bele a tésztából. Egyszerre 4-5 palacsintát süssünk, hogy kényelmesen elférjenek. :)
- ~1 perc sütés után, mikor a palacsinták tetején apró buborékok jelennek meg egy spatulával megfordítjuk, majd még ~40-60 másodpercig sütjük őket, míg szép aranybarnák lesznek.
- Forrón tányérokra tesszük, meghintjük porcukorral, vagy megcsorgatjuk egy kanál bodzasziruppal és már ehetjük is.
A fotókon látható csodaszép fa lapátot húgom készítette születésnapomra. :) Már alig vártam, hogy alkalomhoz illően bodzás palacsintával felavathassam.
Sok szép pirográf technikával készült ajándékért nézzetek be hozzá:
Hát ez fantörpikus! Marha jó, én még ilyet sosem láttam, pláne nem ettem, de most nagyon megkóstolnám. Olyan kis ügyi vagy! Nagy puszi jár étte! ;)
VálaszTörlés:D Köszi! De örülök, hogy tetszik! Ha tudtok még bodzát szedni, mindenképp próbáld ki, mert pillanatok alatt kész van, és nagyon-nagyon bodzás! ;)
VálaszTörlés