Oldalak

2020. augusztus 6.

Málnás-nutellás pite









Annyira szeretem az ilyen típusú sütiket. :) Bár egy hátrányuk van... Gyorsabban elfogynak, mint amennyi idő alatt elkészülnek. :D Éppen ezért, okulva az eddigiekből -és mert annyira ízlett, hogy muszáj volt újra sütni-, dupla adag készült. És ha már újra sütöttem, akkor újra is fotóztam, mert hogy a Kifőztük magazinban már találkozhattatok vele. :) De olyan szép idő volt és most épp mindenféle szépség nyílik a kertben, amik szerencsésen megúszták az utóbbi hetek viharait. Egyszóval ide már az új fotókkal kerül fel. Annyit változtattam csak a recepten, hogy miután lekentem a tésztát tojássárgájával, megszórtam egy kevéske nádcukorral, ami klasszul karamellizálódott a sütés során. A málna fanyarkás íze és a mogyorókrém édessége szépen kiegészítik egymást. A ropogós tészta már csak ráadás. ;)









Hozzávalók 4 pitéhez:
1 csomag leveles tészta (4x125g-os)

A töltelékhez:
15 dkg málna
1-2 evőkanál cukor (a málna édességétől függően)
4 evőkanál víz
1 teáskanál étkezési keményítő
4 púpozott teáskanál nutella

Továbbá:
1 tojássárgája a kenéshez
porcukor a tálaláshoz

  1. A töltelékhez a málnát a cukorral kis lábasban összefőzzük. Vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk. 
  2. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. 
  3. A szobahőmérsékleten kiolvasztott tésztalapokat lisztezett deszkára tesszük, egyenként kissé kinyújtjuk, majd pitekészítővel kiszúrjuk és mintázzuk. (Egy lapból egy pite készül.) 
  4. A pitékhez a teli tésztakört a pitekészítő aljába tesszük. A szélét lekenjük tojássárgájával, közepét megkenjük mogyorókrémmel, majd rákanalazzuk a málnás tölteléket. Ráhelyezünk egy mintázott tésztakört és megformázzuk. 
  5. A pitéket sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tetejüket lekenjük tojássárgájával, majd ~20 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtve, porcukorral meghintve tálaljuk.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük júliusi számában is. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése