Oldalak

2019. december 31.

Sós földimogyorós keksz









Egy roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető sós rágcsálni való (nem csak) az év utolsó napjára. :) Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a sós mogyorót. ;)









Hozzávalók:
12 dkg sima liszt
8 dkg vaj
10 dkg sós pörkölt földimogyoró
1 tojás


  1. A földimogyorót finomra daráljuk. 
  2. A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, majd kekszkészítőbe adagoljuk és tiszta, száraz tepsire tetszőleges mintával megformázzuk a kekszeket. 
  3. 175 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Kihűtve tálaljuk.














Mindenkinek békés, boldog új esztendőt kívánok!
🍀

2 megjegyzés: