Rég nem jártam erre, de reményeim szerint hamarosan visszatérek. :) Addig is jön majd néhány recept, amivel igencsak el vagyok maradva. ...mint ahogy ezzel a sütivel is, ahol a dekoráció még erősen őszi hangulatú...
Azonban egy finom vaníliasodóval, vagy egy adag tejszínhabbal -és itt megkockáztatnék akár egy kis házi csokoládészószt is- igazán ünnepi desszerté varázsolhatjuk ezt a finom tortát. :) Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az almás finomságokat.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű koszorú formához:
15 dkg sima liszt
15 dkg cukor
15 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
1/2 kk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
4 tojás
20 ml tejszín
70 dkg alma (tisztítva)
Továbbá:
kevés faj a formához
porcukor a tálaláshoz
- A tojást a cukorral, a tejszínnel és a sóval habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a vajat, a sütőporral és fahéjjal elvegyített lisztet, majd sima tésztává dolgozzuk.
- Az almákat négyfelé vágjuk, kimagozzuk és húsát vékonyra szeljük.
- ~45 dkg almát óvatosan a tésztába forgatunk. A masszát kivajazott formába kanalazzuk, elegyengetjük és a maradék almával díszítjük.
- 200°C-ra előmelegített sütőben ~45 perc alatt készre sütjük.
- A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.
Kedves Ági!örömmel vettem észre,hogy talán megint lesznek új bejegyzéseid.nagyon szeretem a reveptjeidet,gyönyörű fényképeidet!😃 Üdv: Petra
VálaszTörlésSzia Petra! Nagyon szépen köszönöm, igazán kedves vagy! :) Igen, reményeim szerint szépen lassan újra indul a blog.
TörlésJuj, de jó, hogy itt vagy megint! ♥ Ennek örömére az egész koszorút elkérném, mert hatalmas fahéjas alma-fan vagyok ám! :D Pláne, ha ilyen szép a süti. :) De tudod, mit, inkább ünnepeljük meg együtt, hogy újra hoztál receptet - neked adom a sütid felét! :D ;)
VálaszTörlésKöszönöm! :) ♥ Akkor hát az ünnepléshez hozok még egy kis csokoládészószt is. ...és tejszínhabot. ;)
Törlés