Oldalak

2018. december 16.

Belga almatorta










Rég nem jártam erre, de reményeim szerint hamarosan visszatérek. :) Addig is jön majd néhány recept, amivel igencsak el vagyok maradva. ...mint ahogy ezzel a sütivel is, ahol a dekoráció még erősen őszi hangulatú... 
Azonban egy finom vaníliasodóval, vagy egy adag tejszínhabbal -és itt megkockáztatnék akár egy kis házi csokoládészószt is- igazán ünnepi desszerté varázsolhatjuk ezt a finom tortát. :) Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az almás finomságokat.









Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű koszorú formához:
15 dkg sima liszt
15 dkg cukor
15 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
1/2 kk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
4 tojás
20 ml tejszín
70 dkg alma (tisztítva)

Továbbá:
kevés faj a formához
porcukor a tálaláshoz


  1. A tojást a cukorral, a tejszínnel és a sóval habosra keverjük. 
  2. Hozzáadjuk a vajat, a sütőporral és fahéjjal elvegyített lisztet, majd sima tésztává dolgozzuk. 
  3. Az almákat négyfelé vágjuk, kimagozzuk és húsát vékonyra szeljük. 
  4. ~45 dkg almát óvatosan a tésztába forgatunk. A masszát kivajazott formába kanalazzuk, elegyengetjük és a maradék almával díszítjük. 
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben ~45 perc alatt készre sütjük. 
  6. A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.















A receptet megtaláljátok a Kifőztük októberi számában is. 

4 megjegyzés:

  1. Kedves Ági!örömmel vettem észre,hogy talán megint lesznek új bejegyzéseid.nagyon szeretem a reveptjeidet,gyönyörű fényképeidet!😃 Üdv: Petra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Petra! Nagyon szépen köszönöm, igazán kedves vagy! :) Igen, reményeim szerint szépen lassan újra indul a blog.

      Törlés
  2. Juj, de jó, hogy itt vagy megint! ♥ Ennek örömére az egész koszorút elkérném, mert hatalmas fahéjas alma-fan vagyok ám! :D Pláne, ha ilyen szép a süti. :) De tudod, mit, inkább ünnepeljük meg együtt, hogy újra hoztál receptet - neked adom a sütid felét! :D ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) ♥ Akkor hát az ünnepléshez hozok még egy kis csokoládészószt is. ...és tejszínhabot. ;)

      Törlés