Kicsit furán hangzik, de nagyon finom. :) Az igazság az, hogy kezdenem kellett valamit a pulton árválkodó három almával. Persze nyersen is szeretjük, csak úgy, de most valami édességet szerettem volna belőlük készíteni. A kamrába lépve megakadt a szemem egy csinos kis cukkinin, ami a többiekkel együtt ott ült a ládában. Gondoltam, hogy ha a zöldség- és cukkinipakorát szeretjük akkor talán egy édes változatot is ki lehetne próbálni. Hát, mi tagadás, megsütni tovább tartott, mint megenni. :D Kívül ropog, belül puha; langyosan egy jó adag fagyival remek délutáni desszert. ;)
Hozzávalók 4 személyre:
3 nagyobb savanykás, kemény húsú alma reszelve
~40 dkg cukkini reszelve
10 dkg sima liszt
1/3 kk. só
1 kk. őrölt fahéj
A forgatáshoz:
fahéjas kristálycukor
A tálaláshoz:
vaníliafagylalt
- Az almát és cukkinit levétől kicsit kinyomkodjuk, tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a fahéjat, majd az egészet alaposan összekeverjük.
- Egy nagy serpenyőben ujjnyi olajat közepesen forróra melegítünk. Az almás keverékből evőkanálnyi halmokat teszünk az olajba. Kissé ellapítjuk, majd mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
- Papírtörlőre szedve alaposan leitatjuk róla a felesleges olajat.
- A cukkinis almaropogóst fahéjas cukorba forgatva, vaníliafagylalttal tálaljuk.
Tipp: Lehetőleg olyan almafajtát válasszunk hozzá, ami főzés/sütés közben nem esik szét, nem kásás, különben a ropogós, nem lesz ropogós, ami nem feltétlenül gond, de úgy rengeteg olajat képes magába szívni, ami viszont nem annyira szerencsés. ;)
...ééés "ő" lett az 1000. bejegyzés :D
A ropogós is, a fagyi is, pláne így együtt, nekem biza ízlene. :) Kaphatok ma belőle? De az se baj, ha csak holnap. :D
VálaszTörlés:) Örülök, hogy tetszik! Remélem nem bánod, hogy most küldök belőle. Cserébe a késésért, tripla adag megy! ;)
Törlés