Ez a szendvicskrém amilyen egyszerű, olyan finom. :) Alig pár hozzávaló -igaz, nem biztos, hogy ezekből mindig van otthon :D-, egy-két perc és már ehetjük is. Nekem most épp volt egy kis sajt, egy kis mascarpone, gondoltam miért is ne lehetne egy jó kis sós krémet gyártani. A csíra menet közben csatlakozott a többiekhez és ez igen jó választásnak bizonyult. :)
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
8 dkg márványsajt
1 csipet só
1/2 gerezd fokhagyma reszelve
2 marék vegyes csíra finomra vágva
A tálaláshoz:
frissen sült zsemle vagy kalács
vegyes csíra
- A mascarponét tálba tesszük, a márványsajtot belemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, a finomra vágott csírát, ízesítjük sóval és alaposan kikeverjük a krémet. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
- Tálaláskor frissen sült zsemlét, kalácsot és vegyes csírát kínálunk hozzá.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)
Hmmm, de fincsi lehet! ♥ Mivel már ebédeltünk, ezért csak uzsira vagy vacsira van esélyem a kóstolóra, már ha kapok. :D Kapok?
VálaszTörlés:) Köszi! Kicsit elmaradtam, így remélem nem baj, ha ma vacsorára érkezik a kóstoló! ;)
Törlés