Évek óta szemezek ezzel az itókával Mohánál. :) Eddig egyszer csináltam -bár én inkább csak kuktáskodtam- tojáslikőrt barátnőmmel, aminek van már vagy 20 éve. :D ...na az sem most volt. Az a likőr nyers tojással készült, talán ezért is volt bennem sokáig, hogy inkább kihagyom. Aztán rátaláltam erre a receptre és megígértem magamnak, hogy egyszer elkészítem. Most végre eljött az ideje. :D Nincs is erre jobb alkalom, hisz mindjárt itt a húsvét. A hozzávalók mennyiségén kicsit változtattam az itthoni készlethez igazodva. Mert hogy most sem készültem rá tudatosan, ez amolyan "mostvagysoha" pillanat volt. :D
Hozzávalók:
5 tojássárgája
20 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 dl vodka
2 vaníliarúd
- 3 dl tejszínt a felhasított vaníliarudakkal együtt felforrósítunk.
- A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és a megmaradt tejszínnel.
- A forró, vaníliás tejszínt -amiből előzőleg kihalásztuk a vaníliarudakat- folyamatos keverés mellett, vékony sugárban csorgatva a tojássárgájához adjuk.
- Az egészet visszatesszük a tűzre és takarék lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve kihűtjük. Hozzáadjuk a vodkát, elkeverjük, majd üvegekbe szűrjük és hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Juj, nagyon klassz! ♥ Csodás színe van a likőrödnek, és biztos nagyon finom is. :) Kaphatok belőle egy kis kupicával? *.*
VálaszTörlésKöszönöm! ♥
Törlés:D Akár kettővel is! ;) Pláne, ha ilyen szépen nézel! :D
Angyal vagy, köszönöm! ♥ Megsúgom (itt így nyilvánosan :D), hogy pár napja amúgy rákaptam a krémlikőrökre. :D Egészségünkre váljék! :D
Törlés:D Kocc! Egészségünkre!
TörlésElkészítettem, nagyon finom lett :-) Köszönöm szépen a receptet!
VálaszTörlésDe örülök neki! Én köszönöm, hogy elkészítetted! :)
Törlés