Ez a leves nevével ellentétben a családunk nagy kedvence. :) A "Nemszeretem leves" elnevezés apai nagypapámtól származik, mert ezt a levest nagymamám anno csirkeaprólékkal készítette. ...és hát lássuk be, elég macerás a sok csontról lebogarászni a finom húst, ahelyett, hogy jóízűen bekanalaznánk a levest. Persze annak is megvan a varázsa, de nem akkor, mikor az ember igen éhes. :D Mi is sokszor készítettük az eredeti recept szerint, később aztán kockára vágott csirkemellből és sertéshúsból is. A név megmaradt, a recept kicsit változott, de akár így, akár úgy készítjük, mindenhogy finom. ;)
Hozzávalók 6-8 személyre:
40 dkg sertéstarja
2-3 sárgarépa
2-3 petrezselyemgyökér
1 karalábé
20 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
kis csokor petrezselyem
1-2 ek. olaj
só
bors
A galuskához:
1 tojás
sima liszt
- A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a karalábét 0,5 cm vastag, 3-4 cm hosszú hasábokra vágjuk.
- Egy lábasban felhevített olajon lepirítjuk az apró kockákra vágott sertéstarját. Hozzáadjuk a zöldségeket, ízesítjük sóval, borssal. Néhány percig kevergetve együtt pirítjuk a hússal.
- Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és fedő alatt puhára pároljuk.
- Beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és ízlés szerint felengedjük vízzel, ha kell, még ízesítjük.
- A tojásból és lisztből kevert galuskatésztát a gyöngyöző levesbe szaggatjuk, majd néhány perc alatt készre főzzük.
A receptet a Kifőztük januári számában is megtaláljátok. :)
Igen, én sem kedvelem, amikor minden figyelmet a csontokra
VálaszTörléskell fordítani; vendégségben különösen!
A te levesed viszont nagyon ígéretesen néz ki.
Ugyehogyugye? :)
TörlésÖrülök, hogy tetszik!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, tényleg hívogató ez a leves. :) Szeretem a sertéshusival készült, tartalmas leveseket, úgyhogy a tiédre is vevő vagyok. Holnap ebédre szeretnék rendelni tőled egy jó nagy adagot. :D *.*
VálaszTörlés:) De jó! Akkor időzítem a küldést, holnap ebédre érkezik egy fazékkal. :D ...mert olyan szépen nézel. ;)
Törlés