Ez egy amolyan igazi, nyáridéző étel. Nem is inkább a hozzávalók miatt -hisz ezek egész évben beszerezhetőek-, inkább a színei és ízei azok, amik engem a nyárra emlékeztetnek. Igaz, most az időjárás legkevésbé sem nyárias, úgyhogy annál is inkább érdemes elkészíteni. :D Szeretem ezt az ételt, mert roppant egyszerű. Friss salátával, raita-val és csatnival akár egy könnyű ebéd, vagy vacsora is lehet, de sültek mellé köretként is megállja a helyét. :)
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy vöröshagyma
3 közepes burgonya
10 dkg sima liszt
2 ek. garam masala
1 ek. kurkuma
só
bors
kevés víz
olaj a sütéshez
A raita-hoz:
4-5 db hónapos retek
1/2 kígyóuborka
2,5 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma reszelve
1/2 citrom leve
1 kis csokor friss menta
- A raita-hoz a retket és uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük. A mentát finomra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt a zöldségekhez adjuk. Alaposan elkeverjük, tálalásig hűtőben tartjuk.
- A pakorához a vöröshagymát félbe vágjuk, majd vékonyra szeljük. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymával, a liszttel és fűszerekkel együtt tálba tesszük, kézzel összedolgozzuk. Ha túl száraz, néhány evőkanálnyi vizet adunk hozzá.
- Közepesen forró, bő olajba kézzel kis halmokat adagolunk, majd minden oldalukat aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk, raita-t, vagy csatnit kínálunk mellé.
A receptet a Kifőztük augusztusi számában is megtaláljátok. :)
Micsoda szép, napsütéses képek! Igazi nyári hangulatuk van. ♥ Az én tányéromra is varázsolhatnál vele egy kis nyári fílinget mondjuk ma ebédre. :)
VálaszTörlésKöszönöm! :) Az ebédről némiképp lekéstem, de kárpótlásul dupla adagot küldök! :)
Törlés