Húsvét után, nálunk a megmaradt főtt tojásokból többnyire tojáskrém készül. :) Szeretem az ilyen krémeket, mert nagyon jól variálhatóak. Most fokhagymával ízesítettem, mert ilyet már rég csináltam. Pirítósra, szendvicsbe kerül, de akár salátadresszinget is készíthetünk belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
8 tojás (keményre főzve, tisztítva)
2 ek. tejföl
2 ek. majonéz
2 ek. mustár
3 gerezd fokhagyma
2 ek. vaj
kis csokor petrezselyem
só
bors
szerecsendió
A tálaláshoz:
fekete olívabogyó
frissen sült kenyérrúd
- Egy serpenyőben a vajon világos aranyszínűre dinszteljük a reszelt fokhagymát. A tűzről levéve langyosra hűtjük.
- A tojásokat cikkekre vágjuk, tálba tesszük, majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a fokhagymás vajat, tejfölt, majonézt, mustárt és a finomra vágott petrezselymet. (Utóbbiból keveset félreteszünk a tálaláshoz.)
- Ízesítjük sóval, borssal, csipet szerecsendióval, majd kikeverjük a krémet. Hűtőben néhány órát pihentetjük.
- Tálaláskor a kenyérrudakat felkarikázzuk, ráhalmozzuk a tojáskrémet; olívabogyóval és petrezselyemmel díszítjük.
A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)
Hmmm, de guszta falatkák! :) Nagyon szeretném, hiszen minden olyan megvan benne, ami a kedvemre való. :) Előételnek (ebéd előtt) küldenél párat?
VálaszTörlésDe jó! Örülök, hogy tetszik! Nyithatod az ablakot, mert már ott topognak a párkányon! :)
Törlés