Oldalak

2017. január 9.

Vaníliás keksz








 
Ilyen ramaty időben az egyik legjobb, amit tehetünk -már ha a konyhai ténykedésekről beszélünk-, hogy begyújtjuk a sütőt. Egy finom vaníliás keksz mindjárt jobb kedvre deríti az embert. Bármilyen formára szaggatható és tetszés szerint mintázható. Itt most épp hópihés a télre való tekintettel. ;) Egy bögre teával klassz délutáni csemege. :)









Hozzávalók:
17 dkg sima liszt
2 dkg étkezési keményítő
8 dkg cukor
7 dkg vaj
1 tojás
csipet só
1 kk. őrölt vanília
1 ek. céklapor

  1. A vajat a liszttel és cukorral egy tálban elmorzsoljuk. 
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemű tésztává gyúrjuk. 
  3. Lisztezett felületen ~0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk és megmintázzuk a kekszeket. 
  4. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben ~12 perc alatt készre sütjük.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük decemberi számában is. :)


A kekszpecsétet a cookori.com biztosította. 

4 megjegyzés:

  1. Különleges lehet ez a keksz a céklapornak köszönhetően. A színe is klassz. :) Örömmel megkóstolnám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi! Az ízén nem is érződik, vagy talán csak nagyon "finoman". :D Máris indulnak!

      Törlés
    2. Nem baj, a színe is csábító. Már mindet elropogtattam, köszi! :)

      Törlés