Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
5 dkg vaj
7 dkg sima liszt
1,5 dl víz
1,5 dl tejszín
3 tojás
1 kk. vaníliás cukor
A tálaláshoz:
porcukor
fagyasztott bogyós gyümölcsök
tejszínhab
- A tésztához a vajat a liszttel és vízzel kis lángon kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve langyosra hűtjük.
- Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a cukrot.
- A tejszínt és a tojások fehérjét kemény habbá verjük; óvatosan a tésztába forgatjuk. (Először a tejszín-, majd a tojáshabot.)
- Tapadásmentes tarkedlisütőben evőkanálnyi adagokból kis palacsintákat sütünk úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük aranybarnára. Akkor jó, ha a tetejük is megszilárdul és lyukacsos lesz.
- Ezután a sületlen felükkel kettesével összefordítjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 200°C-ra előmelegített sütőben ~8 perc alatt készre sütjük. Porcukorral hintve, tejszínhabbal és gyümölcsökkel azonnal tálaljuk.
Tipp: A palacsintákat előre is elkészíthetjük. Hűtőbe tesszük és csak tálalás előtt sütjük készre a sütőben.
A receptet a Kifőztük decemberi számában is megtaláljátok. :)
Olyan jópofák ezek a palacsintácskák! :) Sajna nekem sincs tarkedlisütőm, ezért kénytelen vagyok a te palacsintáidból kérni. Na nem mintha ilyen sütő nélkül ne csinálhatnám meg én is, de először muszáj letesztelni, hogy milyennek is kell lennie. Szerintem Messzemama tarkedlisütője belecsempészett egy olyan pluszt, amitől még finomabb lehet. :D
VálaszTörlésA fotók - mint mindig - szeretni valóak! ♥
Köszönöm! ♥
TörlésMáris csomagolom őket és indulnak együtt egy kis kalács társaságában! ;)