Oldalak

2016. szeptember 8.

Rizzsel töltött gomba









A töltött gomba nálunk mindig nyerő. :) Most rizses töltelékkel készült, így köret már nem is kellett mellé, csak egy jó adag friss saláta, egy kis balzsamecettel és olívaolajjal. :) Persze készíthetjük natúr sültek, vagy akár rántott szelet mellé is, akkor több személynek is elegendő lesz. 









Hozzávalók 4 személyre:
12 nagy csiperke
2 dl főtt rizs
10 dkg feta sajt
2 ek. tejföl
15 dkg kockázott bacon
1 kis csokor petrezselyem
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1/2 piros húsú paprika
3 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
kevés olívaolaj


A tetejére:
reszelt sajt

  1. A gombát megtisztítjuk, olívaolajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. 
  2. A bacont és a finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a rizst, a finomra vágott petrezselymet, paprikát és aszalt paradicsomot. Langyosra hűtjük, belemorzsoljuk a feta sajtot, belekeverjük a tojást és a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk. 
  3. A gombát megtöltjük a rizses keverékkel, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 
  4. A tetejükre reszelt sajtot halmozunk és visszatoljuk a sütőbe további 15 percre, míg a sajt megpirul. Friss salátával körítve tálaljuk.















A receptet a Kifőztük augusztusi számában is megtaláljátok. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Azta micsoda színek, harsogó zöldek, kellemes lilák! :) Öröm nézni ez az ételt! És ami ilyen szép, az biztos finom is, és még a gombát nem igazán szeretőknek is összefut a szájukban a nyál. Nálam legalábbis ez történt. :D Kaphatok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszönöm! ♥ Örülök, hogy tetszik! Máris indítok egy szép nagy adagot! :)

      Törlés