Hozzávalók 4 személyre:
(egy 29 cm-es ovális sütőtálhoz)
14 db frissen sült, üres palacsinta
A töltelékhez:
40 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. sima liszt
őrölt paprika
só
bors
0,5 dl víz
3 ek. tejföl
Továbbá:
6 ek. tejföl
6 ek. tejszín
kevés őrölt paprika
- A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a húst és kevergetve lepirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel. Meghintjük őrölt paprikával, liszttel, átkeverjük, felengedjük vízzel és belekeverjük a tejfölt. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk.
- A tejfölt és tejszínt kikeverjük, őrölt paprikával fűszerezzük.
- A palacsintákat megtöltjük a raguval, feltekerjük, majd félbe vágjuk és a sütőtálba rendezzük.
- A tetejére kanalazzuk a tejszínes tejfölt és 180°C-ra előmelegített sütőben ~15 perc alatt készre sütjük az ételt.
A receptet a Kifőztük augusztusi számában is megtaláljátok. :)
Hú a mindenit, de szép képek! ♥ És de szép a palacsinta is! :) Imádom, ez az egyik kedvenc palacsintám. Nem is főzök ma délre, hanem futok hozzátok hívás nélkül is. :D
VálaszTörlés:D Köszi! ♥ Gyere, gyere, most terítettem meg, mindjárt veszem ki frissen a sütőből és már falatozhatunk is! :)
TörlésDe jót ettem! :) Most is ilyen finomságra vágyom. :D
Törlés:D Már útnak is indítottam! ;)
Törlés