Javában tavasz van, s a kertben minden életre kelt. A fák rügyeznek, nevelgetik leveleiket, a virágok is bontogatják szirmaikat és a szivárvány minden színében pompáznak. A levendula is hozza friss hajtásait, elég csak picit megsimítani, máris érzeni az illatát. :) Igaz, ma kissé borongós napunk van, de épp az ilyen napokra kell egy kis vidámság. ...mint ez a málnás-levendulás limonádé. :) A színe és íze már a nyarat idézi és garantáltan jókedvre derít. :D
Hozzávalók 4 személyre:
4 marék fagyasztott málna
1/2 citrom kis cikkekre vágva
4 friss, kezeletlen levendulahajtás
4 színes kandiscukor pálca
1-1,2 l szénsavmentes ásványvíz
- A málnát a citrommal együtt elosztjuk 4 pohárban. A levendulahajtásokat leöblítjük, kicsit megdörzsöljük, hogy felszabaduljon az illóolaj és a gyümölcsre tesszük.
- A poharakat feltöltjük vízzel. A limonádét szervírozás előtt kandiscukorral édesítjük.
Tipp: természetesen használhatunk friss málnát is, ez esetben jégkockával hűsíthetjük az italt.
A hátterekért köszönet a Fotóháttereknek.
A limonádé édesítéséhez a kandiscukor pálcákat a Candyfour biztosította.
A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok.
Na csak ideértem... :D Ma is borongós napra ébredtünk, úgyhogy tökéletes lenne ez a kedvjavító finomság. Tartom a poharamat. :)
VálaszTörlésA képek csodaszépek! ♥
:D No én is ideértem végre! :D Remélem a nagy kancsó limonádé gyorsabb volt és odaért még ebéd előtt! ;) Azért a biztonság kedvéért holnapra is küldök! :D
Törlés