Oldalak

2016. április 8.

Málnás-levendulás limonádé















Javában tavasz van, s a kertben minden életre kelt. A fák rügyeznek, nevelgetik leveleiket, a virágok is bontogatják szirmaikat és a szivárvány minden színében pompáznak. A levendula is hozza friss hajtásait, elég csak picit megsimítani, máris érzeni az illatát. :) Igaz, ma kissé borongós napunk van, de épp az ilyen napokra kell egy kis vidámság. ...mint ez a málnás-levendulás limonádé. :) A színe és íze már a nyarat idézi és garantáltan jókedvre derít. :D



















Hozzávalók 4 személyre:
4 marék fagyasztott málna
1/2 citrom kis cikkekre vágva
4 friss, kezeletlen levendulahajtás
4 színes kandiscukor pálca
1-1,2 l szénsavmentes ásványvíz


  1. A málnát a citrommal együtt elosztjuk 4 pohárban. A levendulahajtásokat leöblítjük, kicsit megdörzsöljük, hogy felszabaduljon az illóolaj és a gyümölcsre tesszük. 
  2. A poharakat feltöltjük vízzel. A limonádét szervírozás előtt kandiscukorral édesítjük.

Tipp: természetesen használhatunk friss málnát is, ez esetben jégkockával hűsíthetjük az italt.




















A hátterekért köszönet a Fotóháttereknek.

A limonádé édesítéséhez a kandiscukor pálcákat a Candyfour biztosította.

A receptet a Kifőztük áprilisi számában is megtaláljátok. 

2 megjegyzés:

  1. Na csak ideértem... :D Ma is borongós napra ébredtünk, úgyhogy tökéletes lenne ez a kedvjavító finomság. Tartom a poharamat. :)
    A képek csodaszépek! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D No én is ideértem végre! :D Remélem a nagy kancsó limonádé gyorsabb volt és odaért még ebéd előtt! ;) Azért a biztonság kedvéért holnapra is küldök! :D

      Törlés