Oldalak

2015. augusztus 23.

Minestrone












A minestrone egy olasz zöldségleves. Tartalmas, szinte egytálétel. Sokféle variációja létezik, ezért nincs is konkrét receptje. Minden régiónak megvan a saját jellegzetes minestronéja. Az enyém pláne kilóg a sorból, mivel van benne hús is -nem "csak" sonkalé-, de azért remélem nem veszik rossz néven, hogy közéjük soroltam. ;) Ebben az ételben is az az egyik legjobb dolog, hogy szinte bármiből készülhet. Tehetünk bele mindenféle zöldséget, amilyet csak szeretünk. :) Ilyen borongós időben jólesik a szemnek és a léleknek is egy ilyen nyáridéző finomság. :)








Hozzávalók 6 személyre:
6,6 dl házi paradicsomlé
15 dkg füstölt sonka
1 fej lila hagyma
1 sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 kis cukkini
2 marék koktélparadicsom
8 dkg kagylótészta
1 kis csokor friss oregánó
1 kis csokor friss bazsalikom
csipet barna cukor

3 ek. olívaolaj + egy kevés a tálaláshoz
1 ek. pesztó + 6 kávéskanálnyi a tálaláshoz
~4 dl víz

 
  1. A sonkát, lila hagymát, sárgarépát és cukkinit apró kockákra vágjuk. 
  2. Felhevített olívaolajon lepirítjuk a sonkát, majd rátesszük a hagymát, sárgarépát, zöldborsót és kevergetve ~5 percig együtt pirítjuk/dinszteljük őket. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld fűszerek felét, felöntjük paradicsomlével, ízesítjük, pesztóval, sóval, cukorral. Kevés vízzel hígítjuk, majd közepes lángon félpuhára főzzük a zöldségeket. 
  3. Beletesszük a tésztát, cukkinit és addig főzzük, míg minden megpuhul. Közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Főzés végén, a forró levesbe tesszük a félbe/négybe vágott koktélparadicsomot és a maradék zöld fűszert. 
  4. Tálaláskor a forró levest megcsepegtetjük olívaolajjal és egy kevés pesztót kanalazunk a tetejére. Zöld fűszerrel díszítjük és pirítóst kínálunk mellé.











A receptet a Kifőztük augusztusi számában is megtaláljátok. :)
 

2 megjegyzés:

  1. Engem egyáltalán nem zavar, hogy került bele hús is, sőt, így biztos még finomabb. :) Még sosem ettem minestronét, úgyhogy ha szabad, mindenképp kérek szépen kóstolót. :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reménykedtem benne, hogy tetszeni fog! ;) A kóstoló remélem ízlett! Holnapra is maradt még! :D

      Törlés