Hiába a nyári hőség, azért mégis van, mikor muszáj bekapcsolni a sütőt. :) Például akkor, ha az embernek sütögetni támad kedve, és a húsok mellé nem árt némi kenyérféle. Ezekkel a bucikkal szemezek már egy ideje. ;) Egy kis alakítással "nyáriasítottam" őket. Sültek mellé, reggelire, uzsonnára, vagy akár borozgatáshoz elcsipegetni is nagyon finomak. :)
Hozzávalók 18 db bucihoz:
40 dkg sima liszt
40 dkg BL80 kenyérliszt
5 dl langyos víz
14 g szárított élesztő
5 dkg cukor
4 ek. vaj + egy kevés a kenéshez
2 tojás
só
1 tk. szárított bazsalikom
2 ek. paradicsompehely
- A vizet tálba öntjük, majd meghintjük a szárított élesztővel és 5 percig állni hagyjuk, míg habos lesz.
- Hozzáadjuk az elhabart tojásokat, a vajat, cukrot, bazsalikomot és paradicsompelyhet. Elkeverjük, majd beleszórjuk a kétféle lisztet, sót és alaposan elkeverjük a tésztát. Akkor jó, ha összeállt, dagasztani nem kell. A tetejét vajjal átkenjük és fóliával letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, hengerré formázzuk és 18 egyforma darabra vágjuk. Egy 20x30x6 cm-es tepsit kivajazunk. A tésztarészeket egyenként bucivá formázzuk, oldalukat megkenjük olvasztott vajjal, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket. Fóliával letakarva, langyos helyen ~30 perc alatt duplájára kelesztjük.
- A fóliát levesszük, a bucik tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, majd 200°C-ra előmelegített sütőben ~40 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Alaprecept innen: Stahl magazin különszám 2014. december
Én benevezek egy pár ilyen csinos bucikára, mert nagyon finomnak látszik. :) Kaphatok? :v
VálaszTörlés:) Ez csak természetes! Már indítom is az összekészített csomagot! ;)
TörlésMillió puszi érte! ♥
Törlés