Ezeket a tortácskákat egy "családozós" hétvégére sütöttem, meglepiből. :) Kicsit izgultam, hogy hogy fognak szerepelni, mivel nincs még nagy tapasztalatom a kókuszliszttel, illetve a gluténmentes ételekkel. Szerencsére a süti mindenkinek ízlett, úgyhogy azt hiszem, tovább kísérletezek. :D
Hozzávalók 12 tortácskához:
A tésztához:
18 dkg kókuszliszt
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg kókuszcukor
6 ek. olvasztott kókuszzsír
3 dl kókusztej (egy rész kókusztejszín és két rész víz keverékéből)
2 tojásfehérje
1 csomag gluténmentes sütőpor (12g)
só
A csokoládémázhoz:
4 ek. kókuszcukor
3 ek. holland kakaópor
2 ek. víz
1 ek. kókuszzsír
kevés kókuszreszelék a díszítéshez
- A tészta száraz hozzávalóit tálba mérjük. Hozzáadjuk a kókusztejet, kókuszzsírt, a habosra kevert tojásfehérjét és kézzel összeállítjuk a tésztát.
- 12 db 7 cm átmérőjű formában elosztjuk, majd elegyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A formákból kivéve, rácsra téve kihűtjük.
- A csokoládémázhoz a cukrot, kakaópor és vizet kis lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Elkeverjük benne a kókuszzsírt, majd a kész mázzal bevonjuk a torták tetejét. Kókuszreszelékkel díszítjük.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük júniusi számában is. :)
A kókusz-termékeket keressétek a Kókuszvilágnál.
Már a magazinban is megcsodáltam ezeket a helyes kis tortácskákat. Nagyon cukik, és látszik rajtuk, hogy finomak. :) Ügyi vagy nagyon, hogy már elsőre is ilyen jól vizsgáztak a kókusztermékes sütik! :) Az ablakom nyitva, ha esetleg küldenél kóstolót. :D :v
VálaszTörlésKöszi! ♥ :D Hát még szép, hogy küldök, már itt várakoznak útra készen! Indítom is őket, hogy mihamarabb odaérjenek! ;)
TörlésAzt hiszem, vevő vagyok az újabb adagra. :D ♥
TörlésKüldöm! :D
TörlésNagyon örülök a gluténmentes receptnek :-)
VálaszTörlésDe kedves vagy! Ennek pedig én örülök nagyon. :)
Törlés