Ilyen muffint akkor sütöttem először, mikor barátnőm jött látogatóba hozzánk. Ő is nagy kávé rajongó, így mindenképpen valami kávés sütit szerettem volna készíteni. Addig méláztam, hogy mi is legyen, míg majdnem kifutottam az időből, így erre a sütire esett a választásom. Kávésat viszont még nem sütöttem, ezért kicsit izgultam, hogy milyen lesz. Szerencsére jól vizsgázott. :) Ez most egy második sütés, ugyanis megérkeztek a kis muffin-formák és muszáj volt őket kipróbálni. :D
Hozzávalók 18 db muffinhoz:
22 dkg sima liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
15 dkg barna cukor
2,5 dl tej
1 dl olaj csipet só
2 ek. instant kávépor (Nescafé classic crema)
5 dkg jó minőségű étcsokoládé (sütésálló csokoládécsepp)
- A sütőt előmelegítjük 190°C-ra, a sütőformákat tepsire sorakoztatjuk.
- Egy tálban elkeverjük a lisztet, cukrot és sütőport egy csipet sóval. Hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a tejjel és olajjal.
- A tésztát elosztjuk a formákban, majd előmelegített sütőben ~15 perc alatt kisütjük a muffinokat. A formákból kivéve, rácsra téve kihűtjük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp: Ez a mennyiség 12 db "normál" méretű sütihez elegendő. :)
De jó! Nem is tudom hirtelen, melyiket válasszam. :) Azt hiszem, először egy csillagot, aztán egy hagyományos formát, aztán megint egy csillagot... :D Hmmm, de finom...
VálaszTörlés:D Ez a sorrend a legjobb! :)
TörlésIgazán guszták a muffinjaid!:) És nagyon érdekes a sütitartód! Még nem is láttam ilyet!:) Tetszik nekem!:)
VálaszTörlésKöszönöm! :) A tartó nekem is úgy megtetszett, hogy muszáj volt beszerezni egyet. :D
Törlés