Hozzávalók 2-4 személyre egy 21 cm-es kerek sütőtálhoz:
2 szikkadt kifli
3 tojás
3 dl tej
10 dkg edami sajt
2 evőkanál reszelt parmezán
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg apró csiperke
1 evőkanál vaj
majoránna
borsikafű
só
bors
- A kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojásokat, a parmezánt. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel.
- A kiflikarikákat keverőtálba tesszük, majd leöntjük a tojásos keverékkel. Átforgatjuk és pihenni hagyjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük a vékonyra szelt gombát, fűszerezzük kevés sóval, készre sütjük.
- A sütőtálat kikenjük vajjal. A kifli felét elrendezzük a tál alján, majd rászórjuk a reszelt edami sajt felét. Rátesszük a hagymás gombát, majd befedjük a kifli másik felével. Ha maradt a tálban tojásos keverék, azt is ráöntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd 180°C-ra előmelegített sütőben ~30-35 perc alatt készre sütjük.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)
Az étel BergHOFF sütőtálban készült.
Néha nem is baj, ha megfeledkezünk a péksütiről, mert ilyen finomság is kikerekedhet belőlük. :) Én a kaláccsal szeretnék már nagyon régóta így járni, de valahogy mindig elfogy. :D
VálaszTörlésA Kutyafül nagyon szeretné ezt a gombás verziót, de én is örömmel megkóstolnám, és végtére is nem egy nagy ügy átadni neki a gombát. :D Kérhetek?
:D Természetesen! Már indítom is a küldeményt! :) Néha tényleg jó feledékenynek lenni.
Törlés...ó, igen... kalács... az is egy finom csemege. :)
Ez aztán fincsi lehet! Imádom a gombát minden mennyiségben! :)
VálaszTörlésKöszi!
TörlésAkkor nyisd az ablakod, érkezik a vacsora! ;)