Ezer éve nem készítettem zabkását. Pedig milyen végtelenül egyszerű. ...és a végtelenségig variálható. Talán ez a két legnagyobb előnye, már ha csak az elkészítést nézzük. Mindemellett nagyon egészséges, bár ezt némiképp sikerült "elintézni" a fehér csokoládéval. :) De hát ennek a variációnak pont a fehér csoki a lényege. :D
Hozzávalók 1 személyre:
2,75 dl tej
6 dkg zabpehely (lehet fele apró, fele nagy szemű)
3 dkg fehér csokoládé + 2-3 kocka a díszítéshez
csipet őrölt Bourbon vanília
- A vaníliával ízesített tejet felforrósítjuk. Hozzáadjuk a csokoládéd és kevergetve felolvasztjuk.
- A csokoládés tejhez adjuk a zabpelyhet, majd néhány perc alatt készre főzzük.
- Tálba tesszük, a tetejét néhány kocka fehér csokoládéval díszítjük és már kanalazzuk is. :)
Hihi, de jó! :) Jó kis tartalmas reggeli lehetett volna, ha időben megláttam volna, de most már csak délutáni desszert lehet belőle, pláne, ha küldesz. Nagyon szépen nézek ám. :D *.* Jáj, azok a kedvenc zöldes szürke tányérok... ♥
VálaszTörlésÓ! :) Remélem még belefér délutáni desszertnek! Biztos, ami biztos, küldöm most is és holnap reggelire is. :D ...mert olyan szépen nézel és mert én egy kicsit későn indítom a küldeményt. ;)
TörlésImádom a zabkását reggelire és nagyon bejön a te verziód! Nem is értem, hogy eddig miért nem jutott eszembe??? :) Fincsi lehet! :)
VálaszTörlésEnnek igazán örülök! :) Holnap reggelire repítek egy tálkával! ;)
Törlés