A tésztasaláta klassz találmány. Rengeteg variációban készíthető, igazából még sosem sikerült kétszer ugyanúgy. :D Sokszor készült már virslivel is, bár eddig csak főzve került a salátába. Fűszerekkel sütve viszont sokkal finomabb. :) Ez az étel jó választás, ha könnyű ebédre vágyunk, de vacsorára, vagy vendégváráskor is remekül beválik.
Hozzávalók 2 személyre:
15 dkg kagyló tészta
3 db frankfurti virsli
2 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej lilahagyma
fél piros húsú kaliforniai paprika
fél kígyóuborka
4 ek. kukoricakonzerv
kis csokor petrezselyemzöld
2 ágacska borsikafű (lehet szárított is)
5 ek. tejföl
1 ek. mustár
3 ek. majonéz
1 ek. citromlé
fél kk. őrölt kurkuma
só
bors
- A tésztát kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a kis kockákra vágott virslit. Fűszerezzük borsikafűvel, finomra vágott fokhagymával, pirosra sütjük, majd félre tesszük.
- Az uborkát meghámozzuk, a paprikával és lilahagymával együtt kis -akkorára, mint egy kukoricaszem- kockákra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a mustárral, majonézzel, ízesítjük sóval, borssal, kurkumával, citromlével.
- A tésztát tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket, a finomra vágott petrezselymet, a virslit -ezekből keveset félre teszünk a tálaláshoz-, majd ráöntjük a tejfölös mártást és alaposan átkeverjük. Ha langyosra hűlt, hűtőbe tesszük ~1 órára, de fogyaszthatjuk frissen is.
- Tálaláskor petrezselyemmel, borsikafűvel és sült virslikockákkal díszítjük.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük februári számában is. :)
Nagyon guszta, már a magazinban is megcsodáltam. :) Bevallom, nekem a virsli sütve jobban csúszik, mint főzve, úgyhogy ez a sali épp nekem lett kitalálva. :D
VálaszTörlésEz esetben már repítem is vacsorára! :) Dupla adagot természetesen! ;)
TörlésNagyon guszta lett! Valóban fincsi lehet a sült virsli a fűszerekkel! Kaphatok egy keveset?
VálaszTörlésKöszi! Már küldöm is, remélem reggelire is jó lesz. :) ...esetleg tízóraira. :D
Törlés