Szeretjük nagyon a gyümölcsös húsokat, mégis valahogy eddig a narancs, mint olyan, kimaradt. De ezután biztos nem, mert mostantól gyakori kísérője lesz a sülteknek. Ezzel a fűszeres narancsmártással klasszul fel lehet dobni egy egyszerű natúr sült csirkét is. Azt hiszem grillezett húsok mellé is igen jól passzolna. :) Legközelebb ki is próbálom.
Hozzávalók 2 személyre:
A húshoz:
1 egész csirkemellfilé
2 ek. olívaolaj
só
bors
liszt a forgatáshoz
A mártáshoz:
1 ek. vaj
1 kis fej vöröshagyma
1 tk. kubebabors
1 kk. őrölt kurkuma
1 narancs filézve + 1 narancs leve
1 tk. étkezési keményítő
só
- A csirkemellet elfelezzük, majd darabonként 6-6 szeletre vágjuk. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd serpenyőben felhevített olívaolajon aranybarnára sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk.
- A visszamaradt olajhoz adjuk a vajat. Beleszórjuk a mozsárban megtört kubebaborsot, a finomra vágott vöröshagymát és kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma aranyszínű lesz. Kurkumával és sóval ízesítjük, majd hozzáöntjük a narancslében elkevert étkezési keményítőt és készre főzzük a mártást. A végén beleforgatjuk a narancsgerezdeket.
- A hússzeleteket párolt rizsre fektetjük, majd narancsmártást kanalazunk rá.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük januári számában is. :)
Nagyon tetszik. :) Érdekes, különleges, és már látványra is összefut az ember szájában a nyál. Az enyémben legalábbis biztosan. :D Úgy érzem, szeretném.
VálaszTörlés:D De jó! Éljenek a gyümölcsös húsok! Már terítek, gyere gyorsan! ;)
TörlésEz aztán különleges! Még sosem ettem narancsot a sült csirkéhez, de kipróbálós! :)
VálaszTörlésDe jó! De jó! :D Örülök nagyon, hogy tetszik! Remélem ízleni fog nektek is! :)
Törlés