Jó néhány éve, nagyon kedves barátnőmtől kaptam egy süteményes könyvet. Abban volt, ez az édesség. Pontosabban nem ez, mert hogy hogy nem, nekem megint alkothatnékom támadt. Alapjában véve az eredeti is biztos finom, de némi változtatás mellett a kakaópor és a citromhéj is csak a javára vált. :) Vigyázat! Rendkívül illékony! :D
Hozzávalók 40-45 db-hoz:
15 dkg porcukor
15 dkg finomra darált dió
10 dkg mazsola
5 dkg étcsokoládé
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
2 evőkanál holland kakaópor
1 tojásfehérje
étcsokoládés tortadara a forgatáshoz
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A porcukrot, diót, kis lábasba tesszük. Hozzáadjuk a finomra vágott mazsolát, reszelt csokoládét, kakaóport, citromlevet és citromhéjat. Átkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét és lassú tűzön, állandó keverés mellett egynemű masszává olvasztjuk össze.
- Kicsit hűlni hagyjuk, kézzel golyókat formálunk belőle, melyeket kissé ellapítunk és tortadarába forgatunk.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük decemberi számában is. :)
Hmmm, dió van benne.... csakis jó lehet! :) Bírom, hogy mindig átvariálsz - nem is kérdés számomra, hogy ez a javára válik azoknak az ételeknek, amiket átveszel valahonnan. ;)
VálaszTörlésJaj, de aranyos vagy! :) Már gurítom, azaz repítem őket! ;)
TörlésDiós, mazsolás, csokis - nagyon finom lehet, és nagyon annak is látszik! :)
VálaszTörlés:D Köszi! Igen, így hárman együtt nagyon jól "muzsikálnak". :)
Törlés