Még nyáron tettem el cseresznyét és meggyet télire. Történt ez azután, miután Anyuval otthon, készítettünk egy jó adag meggybefőttet Csemetének. Ezután bátorodtam neki, hogy kipróbáljam, tudok-e itthon így gyümölcsöt eltenni. A két "technológia" a dunsztolásig ugyanaz, de Anyuéknál befőzőautomatában fejeztük be a műveletet. :) A fotón szereplő üveg ebből a garnitúrából való. Itthon már mindkettőből bontottunk és Csemetének mindkettő egyformán ízlett. :D
Elkészítés:
- Két rész burgonyát és egy rész almát megtisztítunk és felkockázunk.
- A burgonyát annyi vízben, ami bőven ellepi, egy gondolatnyi sóval felteszünk főni. Mikor puha, hozzáadjuk az almát is, majd néhány percnyi főzés után -mikor az alma is átpuhul- az egészet összeturmixoljuk. Előzőleg leöntünk róla némi főzőlevet, majd pépesítés közben visszaadagoljuk, így érve el a kívánt állagot.
- A főzelékből egy adagnyit mérőpohárba teszünk, hozzáadunk 6-8 szem meggyet, majd összeturmixoljuk.
- A langyos ételbe tálalás előtt egy kávéskanálnyi olívaolajat és néhány csepp frissen facsart citromlevet keverünk.
Új ételek bevezetésénél mindig pici adaggal indítsunk. Először egy szem meggyet tegyünk az ételhez. :)
Érdekes párosítás, akarom mondani hármasítás, de nagyon fincsi lehet, ha Csemete jó étvággyal kanalazta. Szerintem nem lesz finnyás, mindig vevő lesz az új ízekre. :) Ügyes vagy, hogy ilyen bátran mersz ötletelni.
VálaszTörlés:D Ugye? Mármint, hogy érdekes. ...és meglepően jó íze van. :)
Törlés