Az adventi sütés-főzés közepette igencsak jól jön egy-egy gyors desszert. Amennyiben az ember szeretné, hogy a már elkészített sütemények kibírják karácsonyig. :) Ha pedig egy ilyen desszertben fel tudjuk használni a kimaradt reggeli forró csokit és a néhány szem elrejtőzött babapiskótát, az kifejezetten hasznos is, ...mert ugyebár, nem herdálunk! :D
Hozzávalók 4 személyre:
12 dkg babapiskóta
fél adag forró csokoládé ~1,5 dl (ennek hiányában főzött kakaó)
25 dkg mascarpone
1,5 dl habtejszín
5 dkg porcukor (vaníliás cukorból)
2 marék dióbél
- A mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd hozzáforgatjuk az előzőleg kemény habbá vert tejszínt.
- A piskótát darabokra törjük, majd a fele mennyiséget megforgatjuk a langyosra hűlt csokoládéban és a poharak aljába rétegezzük.
- Rászórjuk a durvára tört dió felét, majd a habzsákba töltött tejszínes krém felével beborítjuk. Következik újabb réteg csokoládéba mártott piskóta, dió és végül a tejszínes krém másik fele. A tetejét fél szem dióval díszítjük.
- Az elkészült desszertet fogyasztásig hűtőben pihentetjük.
Juj, de jó, ezt nagyon tudnám szeretni! :) Az igazat megvallva, nekem sokszor jobban is tud esni egy poharas desszert, mint a nehéz sütemények. Már megyek is hozzátok, viszem a sünis kanalamat, de viszik egy kis citromhabot, hátha belemész a cserébe. :D
VálaszTörlésDe jó! Igen, nekem is. Főleg, hogy rá kell pihenni az ünnepekre! :D Gyere, gyere, most készült el frissen. :) Persze, hogy cserélünk, a te citromhabod tuti finom! ;)
TörlésSzeretem az ilyen gyors és fincsi desszerteket. Nagyszerű ötlet és biztosan jó lehet! :)
VálaszTörlésKöszi! :) Kár lett volna veszni hagyni a jó kis forrócsokit. ;)
Törlés