Könnyű, egyszerű húsos saláta, ami főétel is lehet, ha néhány szelet pirítóst kínálunk mellé. :) Remekül felhasználható hozzá maradék főtt, vagy akár sült hús, de most kifejezetten emiatt készült tejben főtt csirkemell.
Hozzávalók 2-4 főre:
1 egész csirkemell
tej
4 ek. tejföl
4 ek. natúr joghurt
2 ek. majonéz
2 ek. mustár
1 tk. cukor
citromlé
só
bors
1 gerezd fokhagyma
1 savanykás alma
1 zöld húsú paprika
1 kis fej lilahagyma
1 ágacska friss rozmaring
4-5 szem szegfűbors
- A megtisztított, kicsontozott csirkemellet kis fazékba tesszük, majd felöntjük annyi tejjel, ami ellepi. Sózzuk beletesszük a szegfűborsot és kis/közepes lángon puhára főzzük a húst. Ha kész, kivesszük a tejből, hűlni hagyjuk.
- Egy tálban kikeverjük a tejfölt, joghurtot a majonézzel, mustárral. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, citromlével, majd belekeverjük a reszelt fokhagymát és egy kevés apróra vágott rozmaringot.
- A hagymát, paprikát vékonyan felszeleteljük. Az almát negyedeljük, magházát kiszedjük, majd a cikkeket vékonyan felszeleteljük. A kihűlt csirkemellet apró kockákra vágjuk.
- A majonézes keverékhez adjuk a zöldségeket, almát és a húst. Összeforgatjuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tetszetős, színes, finom. Vacsorára is szívesen megenném. :)
VálaszTörlésEz esetben már izzítom is a fénypostát! ;) Örülök, hogy tetszik!
TörlésHogy te milyen drága vagy! :)
TörlésHúú Ági! Ez nagyon guszta! Biztos ki is próbálom! Mostanában úgy is próbálok könnyebb vacsikat készíteni, mert ezek a fránya kilók jönnek vissza! :D
VálaszTörlésDe jó! Örülök, hogy tetszik! :) Remélem ízleni fog! ;)
TörlésImádom az ilyen könnyed salátákat, sort is fogok keríteni rá! :)
VálaszTörlésÓ, de örülök! :) Mi nagyon csípjük, főleg, hogy új életre kelthető vele némi maradék is. ;)
TörlésFincsi lehet! Tetszik! :)
VálaszTörlésKöszi! ;)
TörlésImádom a színeit, és az íze sem lehet kutya :)
VálaszTörlés:D Bizony nem az! Örülök, hogy tetszik! ;)
Törlés