A tésztához:
30 dkg sima liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojássárgája
1 csomag sütőpor (12 g)
csipet só
A tetejére:
80 dkg szilva (magozva, negyedelve)
5 dkg zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
1 kk. őrölt gyömbér
fél kk. őrölt fahéj
3 ek. porcukor
1 tk. étkezési keményítő
Porcukor a tálaláshoz.
- A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
- A lisztet elkeverjük a cukorral, sütőporral és csipet sóval. Hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk, majd a tojássárgájákkal összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán ~25 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd a formába tesszük. Elegyengetjük, a széleket magasabbra igazítjuk.
- A zsemlemorzsát elkeverjük a fűszerekkel, dióval, étkezési keményítővel és porcukorral.
- A tésztát meghintjük a fűszeres diós keverék kétharmadával. Elrendezzük rajta a gyümölcsöt, majd meghintjük a maradék keverékkel.
- Előmelegített sütőben tűpróbáig -35-40 percig- sütjük. Akkor jó, ha a tészta széle már aranybarna. Melegen szeleteljük, majd tálaláskor meghintjük egy kevés porcukorral.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük szeptemberi számában is. :)
Juj, de megennék most ebből 2-3-4 szeletet együltő helyemben! Nem kedveskedni akarok, de úgy megkívántam, hogy azonnal összefutott a nyál a számban. Mandulával vagy mandula nélkül is nagyon finom lehet. Jöhet! :D
VálaszTörlés:D Hűha! Akkor már teszem is a dobozba és küldöm, hogy mihamarabb a tányérodon landolhassanak a szeletek! :) Nagyon örülök, hogy tetszik! ♥
TörlésDe szép! :) Most is vevő lennék egy szép nagy szeletre. :)
VálaszTörlésKöszi! :) Máris küldöm! ;)
TörlésEGY CSODA Thx! <3
VálaszTörlés:D Köszönöm!♥
Törlés