Az Új kenyér ünnepére. :)
Egyszerű és gyors kenyérszívek Lorraine Pascale receptje alapján. :)
Ez a recept több szempontból is érdekes volt számomra, egyrészt, mert szárított élesztőt még sosem használtam, másrészt, mert még sosem kelesztettem olajozva, fólia alatt. A végeredmény egy ropogós héjú, puha bélű kenyérke, amit akár kisebb kivitelben is készíthetünk, sós ropogtatni-valónak.
Hozzávalók 4 kenyérszívhez:
45 dkg kenyérliszt BL80
1 csomag szárított élesztő (7 g)
2,5 dl langyos víz
só
olaj a kenéshez
- A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd kézzel összeállítjuk a tésztát és 8-10 percig dagasztjuk.
- A tésztát négy egyforma részre osztjuk, majd mindegyikből ~20 cm hosszú rudat sodrunk. A rudakat hosszában elvágjuk, úgy, hogy az egyik végén ~2 cm-es részt egyben hagyunk. A két tésztarészt megsodorjuk, majd megformáljuk a szívet.
- A "kész" kenyérkéket sütőpapírral fedett tepsire fektetjük, megkenjük őket olajjal, majd fóliával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ez nagyjából 30 perc. (Az eredeti recept szerint kelesztés után sóval, borssal megszórjuk a tetejét, én most nem tettem.)
- Míg a tészta kel, előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, majd a fóliát levéve 20-25 perc alatt készre sütjük a kenyérkéket.
Milyen ötletes, nagyon helyesek lettek! :) Öröm lehet tördelni belőlük néhány falatot! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! :) Máris küldök belőle; jó tördelést és pihenést kívánva! :) ♥
TörlésNagyon jól néznek ki, biztos nagyon finomak is! :)
VálaszTörlésKöszi Évi, kedves vagy! :)
TörlésCsodaszépek! Látni, hogy szívből készítetted őket :) :)
VálaszTörlésKöszönöm! :) ♥
TörlésMeghatóan bájos szívecskék - határozottak, mégis törékenyek; és fotogének! :)
VálaszTörlésDe kedves vagy! Köszönöm! :) ♥
Törlés