Szeretjük a halat, minden formában. ...kivéve talán nyersen, bár erről nem nyilatkozhatok, mert még úgy nem kóstoltam. :D Mostanában elég gyakran asztalra is kerül. Hol sütőben-, hol grillserpenyőben citromos-mustáros pácban sütve, rántva, vagy paprikás lisztesen... Újabban többször vettünk tengeri halfilét. Egyik-másik nagyon finom, bár kétségtelen, hogy az itthon honos halakhoz képes nagyon más ízük van. :) A legutóbbi vásárláskor nem volt az a márka, amit szoktunk venni, így egy másik került a kosárba. Hát nem tudom mi fán termett, de nem volt szegénynek sok íze. :) Így a második adag étel, ami belőle készült ez a halfasírt lett. ...és igen, így azért egészen más volt, mint simán mustáros pácban. :)
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg tengeri halfilé
1 pici fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. mustár
1 ek. citromlé
1/4 piros kaliforniai paprika
kis csokor petrezselyem
4-5 friss zsályalevél
zsemlemorzsa
só
kevés olívaolaj
- A halat -ha mélyhűtött, kiolvasztjuk- késes aprítóban pépesre aprítjuk.
- A vöröshagymát, fokhagymát, paprikát nagyon apró kockákra vágjuk. A petrezselymet, zsályát finomra vágjuk, majd a halhússal és a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyitől jól formálható masszát kapunk.
- A fasírtalapból kis gombócokat formálunk, amiket korong formára lapogatunk, zsemlemorzsába forgatunk, majd felhevített olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Mi most vegyes salátával ettük, de tálalhatunk mellé párolt rizst, sült burgonyát, vagy burgonyapürét is. :)
Nem ártana nekünk is halat enni néha, vagy inkább gyakran, de sajnos leginkább sose eszünk. :( Viszont ez a te halfasírtod olyan guszta, hogy szívesen megkóstolnám. Elég sokszor úgy készíted az általam nem annyira perefrált ételeket, hogy valóban kedvem támad hozzájuk. :)
VálaszTörlés:) De jó! Akkor a küldetés elérte célját! Örülök, hogy megmozgatta a fantáziádat! :D Küldök kóstolót!
TörlésNagyon guszta, még sosem ettem halfasírtot, de isteni lehet! :)
VálaszTörlésKöszi! Nálunk biztosan többször készül ezután. :)
Törlés