Egy újabb kenyérféleség, amit itthon is ki kellett próbálni. Én nagyon megkedveltem, mert igen sokoldalú. :) Ehetjük salátához, mártogatóshoz, grillezett hússal, vagy zöldséggel. Mindenhogy finom. :)
Hozzávalók 6 lepénykenyérhez:
12,5 dkg sima liszt
12,5 dkg kenyérliszt BL80
fél csomag sütőpor
2 dl forró kefir
1 ek. olívaolaj
só
- A kétféle lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kefirt, olívaolajat, sózzuk, majd rugalmas tésztává állítjuk össze és ~5-7 percig gyúrjuk.
- A tésztát 6 egyforma cipócskára osztjuk, majd 30 percig pihentetjük őket.
- Pihentetés után a gombócokat lisztezett deszkán ~25 cm átmérőjű, hajszálvékony, kerek lapokká nyújtjuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk és oldalanként ~15 másodperc alatt megsütjük a kenyereket. Frissen fogyasztjuk.
Azt a mindenit, de jól néz ki! Ügyi vagy! Azonnal meg tudnék enni minimum 2 darabot belőle. Ki kell próbálnom hamarosan, az tuti. :)
VálaszTörlés:) Köszi! Nálunk most töltve-tekerve nagy kedvenc. :D
VálaszTörlésEszméletlen jól néznek ki! Feltétlen kipróbálós! És nem is bonyolult az elkészítése. Sült husival, salátával, valamilyen csípős szósszal valami mennyei lehet.
VálaszTörlésKöszi Nea, aranyos vagy! :) Igen, tényleg egyszerű és gyors. Így, ahogy írod -hússal, salátával, szósszal-, tényleg nagyon jó! :D Tegnap is ez volt a vacsora.
VálaszTörlésPompás kenyérkék vagyis lepénykék! A fotók pedig csodálatosak
VálaszTörlésKedves vagy, köszönöm! :) Örülök, hogy tetszik!
VálaszTörlésen ma dinkel sima es teljeskiörlesü lisztel sütöm...remelem ugy is jo lesz :-)
VálaszTörlésja es sütöben kölapon :-)
VálaszTörlés:D De jó! Hű! Kőlapon még nem próbáltam, de biztosan klassz lesz! :)
Törlés