Oldalak

2013. július 4.

Citromfüves piskóta citromkrémmel






Volt négy szem citrom, ami limonádénak indult, végül citromkrém kerekedett belőlük. A citromkrémhez viszont kellett "valami", amivel meg lehet kóstolni. :) Így hát, miközben hűlt a krém, elkészült a citromfüves piskóta is. A piskótát megtöltöttem a krémmel; igazán kellemes és nagyon-nagyon citromos nyári sütemény lett belőle. A citromkrém fanyar íze és a citromfű aromája jól kiegészítik egymást.








Hozzávalók egy ~32x10 cm-es kenyérsütő formához:
30 dkg sima liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
15 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
2 tojás
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 csokor citromfű
csipet só

A töltéshez egy adag citromkrém.


  1. A sütőport a liszthez keverjük. A citromfüvet megmossuk, leszárítjuk, majd finomra vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 185°C-ra. A formát kibéleljük sütőpapírral.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a csipet sót, az olvasztott vajat, egy kevés tejet és jól kikeverjük.
  4. A keverékhez fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet. Végül belekeverjük a finomra vágott citromfüvet.
  5. A tésztát elsimítjuk a formában, majd ~25-30 perc alatt készre sütjük a piskótát.
  6. Mikor a tészta kihűlt, négyfelé vágjuk, megtöltjük a citromkrémmel, majd 1-2 órára betesszük a hűtőbe. Porcukorral hintve tálaljuk.








2 megjegyzés:

  1. Szuperül néz ki, nagyon tetszik! Olyan ügyi vagy, és a fotók megint káprázatosak! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, aranyos vagy! :) Igyekeztem... nem fölfalni az egészet fotózás előtt. :D

    VálaszTörlés