...ez van... Végérvényesen rákattantam a citromkrémre. :D Valami oltári találmány. Hát hiába, az angolok tudnak valamit! Ezt a hihetetlenül intenzív ízű krémet igen sokféleképp használhatjuk. Tehetjük sütibe, sütire, tölthetünk vele kosárkákat, kenhetjük palacsintára, vajas kenyérre -ahogy az angolok csinálják- és készíthetünk belőle fagyit! Mivel itt a nyár, az ember szívesebben kanalaz egy tálka krémes fagylaltot... no persze azért süti is jöhet! :D
Hozzávalók 6 személyre:
1 adag citromkrém
2 dl főzőtejszín
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
- A mascarponét kikeverjük a főzőtejszínnel és a porcukorral.
- Hozzáadjuk a citromkrémet és szép simára keverjük.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a citromkrémes alapba.
- Műanyag tálba kanalazzuk és betesszük a mélyhűtőbe 4-5 órára. A hűtés elején ~30 percenként átkeverjük, összesen 4-5 alkalommal.
- Tálalás előtt ~15 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy könnyen lehessen gombócokat formálni.
Nagyon jól néz ki ez a fagyi! Látszik rajta mennyire krémes. Kívánatos:-)
VálaszTörlésDe szuper, imádom a citromot és a citromfagyit. Ha 2 féle édes fagyit választok, mindenképp kell hozzá citromos is, enyhítendő a nagy édességet. A fotók marha jók. ...és igen, az angolok tudnak valamit, pár dolgot biztos, pl. övék a világ egyik legjobb énekese is. ;)
VálaszTörlés:D Köszönöm, aranyosak vagytok! Nálunk már a sokadik adag kopik el éppen. Azt hiszem a héten újra gyártok. ;)
VálaszTörlésMacskanyelv, köszi! :D Ezzel én is így vagyok. Az édes mellé "jár" a fanyar. Örülök, hogy tetszenek a fotók. :D
VálaszTörlésNem tetszik e félni, hogy kommandósok törik majd be illetve szakítják fel a hűtőszekrény ajtaját egyszer csak ;)?
VálaszTörlés:D Hát megilletődnék az biztos! ;)
VálaszTörlés