Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg friss meggy
~1,2 l víz
2-3 cm-es egész fahéj
4-5 szem szegfűszeg
csipet só
2 ek. sima liszt
3 ek. tejföl
2-3 ek. cukor
- A meggyet alaposan megmossuk, fazékba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, cukrot, majd felöntjük vízzel és közepes lángon felforraljuk.
- Ha már szépen gyöngyözik, a meggy pedig színt váltott, egy kis tálkában elkeverjük a lisztet a tejföllel.
- A meleg, fűszeres léből teszünk hozzá 1-2 merőkanállal és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a leveshez és szépen besűrítjük vele.
- Ha újraforrt lezárjuk, langyosra hűtjük, majd betesszük a hűtőbe. Hidegen tálaljuk.
A meggyet főzés előtt ki lehet magozni; én nem szoktam, hogy ne essen szét a gyümölcs húsa. :)
Most már én is szeretem a meggylevest! ;)
VálaszTörlésÉn csak meggylevesnek ismertem ;) de nincs is ennél jobb nyáron!
VálaszTörlésMacskanyelv; igen, hát nem csodálom, mert nagyon klassz krémlevest csináltál. :D
VálaszTörlésMirtill Csiga; igazad van! Ezt akár minden nap meg lehetne enni. ;)
VálaszTörlés
VálaszTörlésAgi! atneztem a blogodat jo par belyejgyzesre visszamenoleg es szerintem komolyabban kellene foglalkoznod a fotozassal.A kesz-etel kepeid barmelyik magazinban megallnak a helyuket.Nagyon jo szemed van hozza!
Hűűű... Nahát, köszönöm szépen! Örülök nagyon, hogy így gondolod! :) Álmodozom ilyesmiről. :D
VálaszTörlésAzok a tálkák... :)
VálaszTörlésAzokra a tálkákra már nem is emlékszem, de ezek a tálkák... ♥ :D Na és persze a leves! Most nagyon jólesne egy tányérral. :) Kaphatok?
VálaszTörlés:) Köszi! ♥ Már indítom is jól behűtve. ;)
Törlés