Zsuzskánál olvastam egy klassz játékról, melynek témája:
"Minden étel lehet tapas!"
Nagyon megörültem neki, mert imádjuk az ilyen típusú ételeket. Az a jó benne, hogy szinte bármiből varázsolhatunk apró falatkákat, miniszendvicseket. Lehet hideg, vagy meleg, sós, édes, húsos, sajtos, zöldséges... ezerféle variáció létezik. :) Én most az egyik kedvencünket készítettem el a játékra. Ha van kedvetek játszani, készítsetek Ti is tapas-t. :) A játék részleteiért látogassatok el Zsuzskához.
Hozzávalók 2 személyre:
8 szelet gyökérkenyér
1 kisebb padlizsán
1 savanykás alma
10 dkg kéksajt
20 dkg sajt (edami)
olívaolaj
fokhagyma
Kevés olívaolaj, só, bors a padlizsán sütéséhez.
- A padlizsánt vékonyan felszeleteljük. Lesózzuk, majd ~10 percet állni hagyjuk.
- Az almát megmossuk, félbe vágjuk, kivesszük a magházát, majd vékonyan felszeleteljük.
- A padlizsánkarikákról leitatjuk a felesleges nedvességet, meghintjük kevés borssal, majd megcsepegtetjük pár csepp olívaolajjal és forró serpenyőben megpirítjuk.
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráfektetjük a kenyérszeleteket és ~3 perc alatt előpirítjuk őket a sütőben.
- Ezután a kenyérszeleteket bedörzsölünk fokhagymával, megcsepegtetjük olívaolajjal, rámorzsoljuk a kéksajtot, majd elrendezzük rajtuk a padlizsán- és almaszeleteket. A tetejükre halmozzuk a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben grill fokozaton készre sütjük őket.
Húúú, gyönyörű fotók!!! Örülök, hogy tetszik a játékötlet! ;-)
VálaszTörlésKöszi Zsuzska! Még szép, hogy tetszik a játék! :D Nagyon jó témát találtál! ;)
VálaszTörlés