Tegnap délután átmentünk anyuékhoz, hogy sütögessünk egyet estebédre. Pár napja megbeszéltünk, hogy ki mit készít, így nem kellett mindent anyuéknak csinálni. Mi vállaltuk a lilahagymás krumplisalátát, a mézes csirkét és persze készítettem egy nagy adag barbecue szószt is. Anyuék majonézes salátát, mustáros húst és húspogácsát csináltak, szóval nem maradtunk éhen. :D A sütögetésben az a jó, hogy az étel folyamatosan készül, így szépen komótosan lehet falatozni s közben jókat beszélgetni. :) Persze azért mindenki mozgolódott is, mert felváltva ügyeltünk a parázs fölött sülő finomságokra, így menet közben le is sétáltuk a vacsora egy részét. ;)
Hozzávalók 5 személyre:
5 szép nagy egész csirkecomb
4-5 ek. méz
4-5 ek. ketchup
2 ek. sötét szójaszósz
2-3 gerezd fokhagyma
1 fokhagymagerezdnyi friss gyömbér
só
bors
- A combokat megtisztítjuk, hideg vízben átmossuk, papírtörlőn leszárítjuk, majd szétvágjuk és kicsontozzuk.
- A kicsontozott combhúst -ha kell- néhány helyen bevágjuk, hogy mindenhol nagyjából egyforma vastagságú legyen, majd kissé sózzuk, borsozzuk.
- A pác hozzávalóit egy kis tálkában összekeverjük. A fokhagymát és gyömbért megpucoljuk, lereszeljük és a páchoz keverjük.
- Egy jól záródó műanyag edény aljába teszünk 1-2 kanál pácot, majd ráfektetünk néhány combot -amennyi elfér kényelmesen egymás mellett-, amit jó alaposan meglocsoljuk páccal. Újabb réteg hús következik, majd ismét pác. Fontos, hogy a pác mindenhol alaposan befedje/ellepje a húst. Lezárjuk az edényt és két napra betesszük a hűtőbe.
- A combokat parázs felett készre sütjük, közben a megmaradt páccal kenegetjük.
Nagyon jól néz ki ez a husi! Még soem csináltam mézes pácot, de érdekel. Klassz lehetett ez a családi nap nálatok. :)
VálaszTörlés:) Jó volt nagyon családozni. Evés után szieszta, aztán még belefért egy kis kertészkedés is. :D
VálaszTörlésEzt a fajta pácot mi nagyon szeretjük; ha lesz kedved, próbáld ki, szerintem nektek is ízlene. ;)