Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csiperkegomba (ha lehet apróbbakat válasszunk)
50 dkg csirkemáj
2 szem alma (ami nem esik szét pároláskor)
2 fej lilahagyma
2 ek. kacsazsír
só
bors
rozmaring
tárkony
A pácoláshoz:
tej
2 gerezd fokhagyma
Továbbá:
kevés liszt a forgatáshoz
- A csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk. Fedeles edénybe tesszük, majd felöntjük annyi reszelt fokhagymával ízesített tejjel, amennyi ellepi és egy éjszakára (de legalább 3-4 órára) betesszük a hűtőbe pihenni.
- Az almát, gombát megmossuk, a lilahagymát megtisztítjuk. Az alma magházát eltávolítjuk, majd cikkekre vágjuk. A gombafejeket ha lehet egészben hagyjuk, csak a nagyobbakat vágjuk ketté. A hagymát vékonyan felszeleteljük.
- A májat kivesszük a fokhagymás tejből, lecsepegtetjük és papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges folyadékot, majd 2-3 részre vágjuk.
- A kacsazsírt felhevítjük egy magas falú serpenyőben, a májat megforgatjuk a lisztben és a forró zsírban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a hagymát és a gombát, fűszerezzük, jól összerázogatjuk -én nem kevertem, hogy ne törjön a máj- majd ~10-15 percig fedő alatt pároljuk.
- Rátesszük az almát, összerázzuk, majd további 5 perc alatt készre pároljuk az ételt. Friss kenyérrel tálaljuk.
Ez az étel nagyon felkeltette az érdeklődésemet. El is készítem. Kár, hogy nem írtad, milyen körettel a legjobb, ámbár tuti kitalálok valami hozzá illőt:)
VálaszTörlésSzia Roza!
TörlésDe jó! Örülök, hogy megtetszett. ...hát megmondom őszintén, mi frissen sült kenyérrel ettük. De szerintem sült burgonyával, vagy párolt rizzsel is finom lehet. :) Remélem ízleni fog!
A májat almával szerintem nagyon szeretném, izgalmas ízkombináció. :) Kaphatok kóstolót?
VálaszTörlés:) Örülök, hogy tetszik! Máris indul! ;)
Törlés