Gyors és könnyű saláta, ami kapor nélkül is nagyon finom. Mivel nálunk csak én szeretem, ezért csak a saját adagomba teszek kaprot, miután elfeleztem a salátát. :) Ha nincs joghurt, tejföllel is készíthető, de abból kevesebb kell. Sültek mellé akár köretként is megállja a helyét.
2 db kígyóuborka
40 dkg natúr joghurt
25 dkg félzsíros túró
1 csokor kapor
2 nagy gerezd fokhagyma
jódozott tengeri só
1 ek. citromlé
40 dkg natúr joghurt
25 dkg félzsíros túró
1 csokor kapor
2 nagy gerezd fokhagyma
jódozott tengeri só
1 ek. citromlé
- Az uborkát alaposan megmossuk, és legyaluljuk. (Ha van, olyan gyalut használjunk, ami a szeletekből egy úttal gyufaszál vastagságú hasábokat készít. Ha nincs, akkor a szeleteket vékony csíkokra kell vágni.)
- Az uborkát besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
- Míg az uborka a sóban pihen, egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót. A túrót villával összetörjük, jól elkeverjük a joghurttal, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a kaprot és a citromlevet.
- Az uborkát a levétől jól kinyomkodjuk és a joghurthoz adjuk. Összekeverjük, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése