Hozzávalók 16 db kiflihez:
A tésztához:
50 dkg kenyérliszt BL80
4 ek. kacsazsír
4 ek. tejföl
1,5 dl langyos tej
1 kocka friss élesztő
pici cukor
só
A töltelékhez:
1 csokor friss medvehagyma
16 dkg friss házi sajt (natúr)
2 ek. tejföl
Továbbá:
1 tojássárgája
durva szemű só
- Langyos tejben -egy kis cukorral és egy kanál liszttel-, felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd összemorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, tejfölt és összeállítjuk a tésztát.
- Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
- A sajtot elmorzsoljuk, majd kikeverjük a tejföllel és a finomra vágott medvehagymával.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és két cipóra osztjuk. Minkét cipóból ~40 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk, amit egyenként 8 részre vágunk.
- A cikkeket megkenjük a medvehagymás töltelékkel, majd feltekerve kiflivé formázzuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk sóval.
- 190°C-ra előmelegített sütőben ~15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.
Nagyon tetszik! Igaz, még sosem ettem medvehagymát, de megkóstolnám, s bár megfogadtam, hogy én aztán be nem állok azok sorába, akik megvehagymáznak :D, most mégis sajnálom, hogy nincs belőle legalább 2-3 levéllel - csak a kíváncsiságom miatt. Ez a kifli nem csak szép, de tuti finom is, bár ez minden kelt tésztádról csak úgy ordít. :D
VálaszTörlés:) Biztos vagyok benne, hogy ízlene Neked is! Nagyon kellemes ízű. Köszönöm a kedves dicséretet a kiflik nevében is. :D
VálaszTörlésÓ, azok a szép tányérok! Nekem is megakadt rajtuk a szemem. :D Ez a fincsi kifli nagyon jól mutat rajtuk. Tányérostul küldenél nekem kóstolót? Előbbit majd egyszer csak visszaküldöm. :D
VálaszTörlés:D Ez csak természetes! ;) Köszi! Máris indul a kóstoló!
Törlés