Ropogósra sült kacsa... De finom is párolt káposztával! Igazi "ünnepi" ebéd. :) Szeretem, mert semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint a sült csirkét, mégis kicsit különleges. A majoránnától nagyon kellemes ízű lesz a hús.
Hozzávalók 4 személyre:
4 kacsacomb
2 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
só
egy csipet majoránna
1 ek. kacsazsír
kevés víz (~0,25 dl)
- A megtisztított combokat sütés előtt legalább egy órával besózzuk és megszórjuk majorannával.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felnegyedeljük. A fokhagymagerezdeket nem pucoljuk meg teljesen, hogy ne essenek szét. Sütés után könnyedén kiszedhetjük a gerezdeket a héjukból.
- Egy tepsi alját kikenjük kacsazsírral, majd belefektetjük a combokat, mellé tesszük a hagymát, fokhagymát, aláöntünk egy löttyintésnyi vizet, majd alufóliával letakarjuk a tepsit.
- 180°C-on 2-2,5 órán át pároljuk a húst, majd a fóliát levéve, a hőfokot 200°C-ra emelve 10-15 perc alatt pirosra sütjük, miközben sűrűn locsolgatjuk a fűszeres zsírral. Meglehet, hogy jó sok zsír fog kisülni a combokból, ezért ebből valamennyit leönthetünk -miután levettük a fóliát-, de azért maradjon a hús alatt, hogy legyen mivel locsolgatni. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése