Hozzávalók 12 db kosárkához:
30 dkg leveles tészta
10 dkg friss házi sajt (natúr)
12 szem koktélparadicsom
1 kis cukkini
1 dl főzőtejszín
1 nagy tojás
bazsalikom
só
bors
- A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
- A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük.
- A tojást egy tálkában elhabarjuk, hozzákeverjük a főzőtejszínt, majd ízesítjük sóval és borssal.
- A tésztát lisztezett deszkán ~2mm vékonyra nyújtjuk, majd egy 10 cm átmérőjű kerek formával 12 lapot szaggatunk belőle.
- Egy 12 részes muffin sütőformát kissé kivajazunk, majd a tésztalapokat a forma mélyedéseibe igazítjuk, az aljukat megszurkáljuk. Minden tésztakosárkába teszünk egy kis darab alufóliát, amibe nehezéknek egy marék szárazbabot szórunk.
- Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük a kosarakat.
- Az alufóliát a "nehezékkel" együtt kivesszük a formákból.
- A sütő hőmérsékletét 190°C-ra emeljük.
- A tésztakosarak aljára házi sajtot morzsolunk, amit meghintünk egy pici bazsalikommal, majd a tetejére tesszük a cukkiniszeleteket és a koktélparadicsomot.
- 5 percig sütjük 190°C-on; ezalatt a zöldségek kissé megpirulnak.
- Ezután a tejszínes-tojásos keveréket egy kanál segítségével elosztjuk úgy, hogy minden kosárba egyformán jusson. Ha kész, visszatesszük a sütőbe és további 10 perc alatt készre sütjük a kosárkákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése