2018. augusztus 18.

Morzsás-őszibarackos szelet









Nagyon szeretjük a morzsás süteményeket. :) Mivel még javában tart az őszibarack-szezon, így nem is volt kérdés, hogy ezzel a finom gyümölccsel is készül majd. Most, hogy reggelente kicsit hűvösebb az idő, neki is láttam. A citrom és a vanília jól illenek az édes őszibarackhoz. A ropogós morzsa és a krémes töltelék is jól kiegészítik egymást. Ebéd utáni desszertnek, délutáni hűsítőhöz, vagy kávéhoz is finom, de akár kirándulásra is magunkkal vihetjük. :)









Hozzávalók egy 20x20 cm-es tepsihez:
A tésztához:
12 dkg lágy vaj
17 dkg cukor
15 dkg sima liszt
8 dkg zabpehely
1/2 citrom reszelt héja
csipet só

A töltelékhez:
35 dkg őszibarack
1-2 ek. cukor (a gyümölcs édességétől függően; de akár el is hagyható)
1 kk. őrölt vanília 
1 tk. citromlé
3 ek. étkezési keményítő
3 ek. víz

  1. A töltelékhez a megtisztított, apró kockákra vágott őszibarackot kis lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliát, a cukrot, a citromlevet és kis lángon felforraljuk. Vízben oldott étkezési keményítővel besűrítjük, a tűzről levéve hűlni hagyjuk.
  2. A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, felét sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, elegyengetjük és kissé lenyomkodjuk.
  3. Rákanalazzuk a tölteléket és egyenletesen elosztjuk.
  4. A tetejét megszórjuk a maradék "morzsával".
  5. 175°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  6. A tepsiből kivéve -sütőpapírral együtt-, rácsra téve kihűtjük. Tetszés szerint szeleteljük, tálaláskor porcukorral hintjük.












 

2 megjegyzés:

  1. Ó, ez biza őszibarackkal is igen kedvemre való süti. :) Nagyon guszta! :) Tőlem jöhet a kóstoló. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Akkor máris indítom, napernyővel felszerelve. ;)

      Törlés