2016. március 10.

Citromos keksz


















Már vagy ezer éve megvan ez a nyuszi forma, mégsem használtam eddig. Pedig annyira jópofa. :D Most, hogy lassan itt a húsvét -és mert egyébként is valami gyors édesség kellett-, muszáj volt végre felavatni. Ha édesség, akkor a citromos bármikor jöhet. Így ezek a kis nyuszik is ilyen ízesítést kaptak. Nagyon gyorsan elkészültek és majdnem olyan gyorsan el is fogytak. :D















Hozzávalók:
30 dkg sima liszt
5 dkg étkezési keményítő
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 tojás
2 citrom reszelt héja
2 ek. citromlé
csipet só

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A hozzávalókat tálba tesszük és kézzel összeállítjuk a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk. A leeső részeket újra gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. 
  4. A kiszaggatott formákat tepsire sorakoztatjuk és ~12 perc alatt készre sütjük a kekszet.




















A kekszsütés másik apropója egy kedves felkérés, melynek köszönhetően megismerhettem, hogy milyen is a nádcukor, ha elegáns formát ölt. :) Ezúton is köszönöm a lehetőséget!

A kávé édesítéséhez a Rocca kandiscukor pálcát a Candyfour biztosította.

A hátterekért köszönet a Fotókelléknek.
 

1 megjegyzés:

  1. Ó, de cuki nyuszikák! ♥ Érdemes volt felavatni a kiszúróformát. :) És citromos... ♥
    A kandispálca is jópofa. :D A fotókat pedig imádom! :)

    VálaszTörlés