2013. augusztus 31.

Almás omlett bodzasziruppal




A nyár utolsó napja van... Ez persze nem azt jelenti, hogy el kell búcsúzni a jó időtől. Inkább azt, hogy rengeteg zöldséges és gyümölcsös finomság kerülhet az asztalra, mert még sokáig szép időnk lesz! :) Szeretjük az omlettet. ...ma épp édesen. Az almával és bodzával igazi nyári-őszi desszertet varázsolhatunk a tányérra. ...nálunk ma ez volt a reggeli. :D 






Hozzávalók 4 személyre:
Az omlettekhez: 
2 tojás  
1,25 dl házi tej
5 dkg sima liszt


A szirupos almához:
3 szép nagy pirosas héjú savanykás alma (olyan, ami bírja a párolást)
3-4 ek. bodzaszirup
1 tk. vaj
gondolatnyi fahéj (elhagyható)

Kevés vaj a sütéshez.


  1. Az almákat megmossuk, félbe vágjuk, magházukat kiszedjük és ~1 cm vastag cikkekre szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd rátesszük az almát és óvatosan forgatva elkezdjük puhára párolni. Ha félig megpuhult hozzáadjuk a bodzaszirupot, fahéjat, átforgatjuk, hogy mindenhol befedje az almacikkeket, majd lefedjük és levesszük a tűzről. Félre tesszük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a liszttel és tejjel csomómentesre keverjük, pici sóval fűszerezzük.
  4. A fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tejes-lisztes "tésztába".
  5. Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, majd kevés vajon kisütjük a négy ~15-17 cm átmérőjű omlettet.
  6. Az omletteket tányérra tesszük, az egyik felükön szépen elrendezzük a szirupos almát, majd félbe hajtjuk. Megcsorgatjuk a serpenyőben maradt bodzasziruppal és melegen tálaljuk.













A recept megtalálható a Kifőztük szeptemberi számában, amit innen le is tölthettek! :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, igazi királyi reggeli így nyár végén. Csodásak a képek is. :) Anyukán régen nagyon sűrűn készített almás omlettet.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, aranyos vagy! Akkor hát küldök nektek egy kis nosztalgiázás végett! ;)

    VálaszTörlés