2013. július 5.

Pita






Egyszerűen ki kellett próbálni! Már annyit olvastam róla... :D Fűszeres fasírtgolyókat készítettem vacsorára. Felszeleteltem rengeteg friss zöldséget, kikevertem egy kis fokhagymás tejfölt... Igen ám, de ezek mellé még kéne valami, mert egész nap nem vittük túlzásba az evészetet. Így esett a választás ezekre a "kenyérkékre". Nagyon jópofák, ahogy megdagadnak a sütőben. Tényleg klasszul meg lehet őket tölteni. :D




Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg kenyérliszt BL80
1 dkg friss élesztő
2,5 dl langyos víz

1 kk. cukor

  1. Az élesztőt kevés langyos vízben cukorral és egy pici liszttel felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba tesszük. Hozzáadjuk a maradék vizet, a felfuttatott élesztőt, sót és addig dagasztjuk, míg felhólyagosodik.
  3. ~1 órát pihentetjük a tésztát, majd alaposan átgyúrjuk és 8 kis cipócskát formálunk belőle.
  4. A cipókat ~15 cm átmérőjű kerek lappokká nyújtjuk, majd így is pihentetjük fél órát.
  5. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
  6. A kenyereket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd az előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen megdagadnak és aranybarna színük lesz.









8 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz! Jópofa ducikák. :) Nekünk volt egy nyarunk, amikor csak pitát ettünk, annyira imádjuk. Sajnos tavaly óta nem csináltam, de a Kutyesz nemrég mondta, hogy csinálhatnék megint a tortillaután.

    VálaszTörlés
  2. :) Köszi! Hát nem csodálom, hogy rákattantatok. Tényleg oltári jó találmány. Én eddig csak "gyorskajáldában" ettem, de most már muszáj volt itthon is kipróbálni. ;)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm! :) Örülök, hogy tetszenek!

    VálaszTörlés
  4. Esetleg nem- e tetszett- e gondolkodni azon :D, hogy hivatást vált?
    Nagyon professzionális a pita, és a fotó is. Gratulálok!
    Elmennék hozzátok ételkóstolónak :D
    Tímea

    VálaszTörlés
  5. :D Köszönöm a kedves szavakat Tímea! Aranyos vagy, örülök, hogy tetszik! ;)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, kedves Anazar! :)

    VálaszTörlés