2013. július 13.

Lepénykenyér






Egy újabb kenyérféleség, amit itthon is ki kellett próbálni. Én nagyon megkedveltem, mert igen sokoldalú. :) Ehetjük salátához, mártogatóshoz, grillezett hússal, vagy zöldséggel. Mindenhogy finom. :)





 


Hozzávalók 6 lepénykenyérhez:
12,5 dkg sima liszt
12,5 dkg kenyérliszt BL80
fél csomag sütőpor
2 dl forró kefir
1 ek. olívaolaj



  1. A kétféle lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kefirt, olívaolajat, sózzuk, majd rugalmas tésztává állítjuk össze és ~5-7 percig gyúrjuk.
  2. A tésztát 6 egyforma cipócskára osztjuk, majd 30 percig pihentetjük őket.
  3. Pihentetés után a gombócokat lisztezett deszkán ~25 cm átmérőjű, hajszálvékony, kerek lapokká nyújtjuk.
  4. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk és oldalanként ~15 másodperc alatt megsütjük a kenyereket. Frissen fogyasztjuk.






9 megjegyzés:

  1. Azt a mindenit, de jól néz ki! Ügyi vagy! Azonnal meg tudnék enni minimum 2 darabot belőle. Ki kell próbálnom hamarosan, az tuti. :)

    VálaszTörlés
  2. :) Köszi! Nálunk most töltve-tekerve nagy kedvenc. :D

    VálaszTörlés
  3. Eszméletlen jól néznek ki! Feltétlen kipróbálós! És nem is bonyolult az elkészítése. Sült husival, salátával, valamilyen csípős szósszal valami mennyei lehet.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Nea, aranyos vagy! :) Igen, tényleg egyszerű és gyors. Így, ahogy írod -hússal, salátával, szósszal-, tényleg nagyon jó! :D Tegnap is ez volt a vacsora.

    VálaszTörlés
  5. Pompás kenyérkék vagyis lepénykék! A fotók pedig csodálatosak

    VálaszTörlés
  6. Kedves vagy, köszönöm! :) Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  7. en ma dinkel sima es teljeskiörlesü lisztel sütöm...remelem ugy is jo lesz :-)

    VálaszTörlés
  8. Válaszok
    1. :D De jó! Hű! Kőlapon még nem próbáltam, de biztosan klassz lesz! :)

      Törlés