2013. június 1.

Omlett



Szeretjük a tojásos ételeket. Jöhet minden; rántotta, tükörtojás, lágy tojás, tojáskrém, tojássaláta... bármi. :) Mikor ezeket már szépen sorban végigettük, akkor jön még egy nagy kedvenc, az omlett. Nem kell sokat várni, pár perc alatt megsülnek és már pakolhatjuk is a habkönnyű omlettbe a sok finomságot. Ez most itt egy egyszerű variáció, de bármit rakhatunk bele, amit csak szeretünk. :D



Hozzávalók 2 személyre:
Az omlettekhez:
2 tojás
1,25 dl házi tej
5 dkg sima liszt

bors

A "töltelékhez":
4 ek. tejföl
4-6 szép szelet vastag kolbász
1 szál zöld fokhagyma szára
reszelt sajt

Kevés vaj vagy olívaolaj a sütéshez.


  1. A kolbászt apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. A fokhagyma szárát felkarikázzuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a liszttel és tejjel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tejes-lisztes "tésztába".
  4. Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, majd kevés vajon/olajon kisütjük a négy ~15-17 cm átmérőjű omlettet.
  5. Mindegyikbe kanalazunk egy evőkanál tejfölt -a tölteléket az omlett egyik felére halmozzuk-, szórunk rá a pirított kolbászkockákból, a zöld fokhagymából és teszünk rá egy jó adag reszelt sajtot. Az egészet félbe hajtjuk és már tálalhatjuk is.




2 megjegyzés:

  1. Még sosem csináltam omlettet, valahogy a hagymás tojásrántottán meg a gazdagon megrakott tükörtojin kívül nem jut eszembe, hogy ilyet is készítsek, pedig biztos nagyon finom, és még tetszetős is. Guszta képek, nyamm-nyamm...

    VálaszTörlés
  2. :D Hűű... mi egy időben nagyon rá voltunk kattanva. Van, hogy kisütöm őket, felkockázok egy kis kolbászt, sonkát, reszelek sajtot, szelek hagymát, paprikát, paradicsomot azután mindenki kedve szerint töltheti a saját omlettjét. Tök jó móka. :D Érdemes kipróbálni. :)

    VálaszTörlés