2013. május 22.

Bodzás minipalacsinta



Hétvégén újabb bodzavirágszerző körútra mentünk. Készült egy újabb adag szirup, de úgy gondoltam a friss virágokból is jó lenne valami csemege. Eszembe jutott, hogy nagyon régen ettünk bodzás palacsintát, így nem is nagyon gondolkoztam tovább, gyorsan kikevertem és már illatozott is a konyha a frissen sült tésztától. :D


Hozzávalók ~20 minipalacsintához:
15 dkg sima liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
5 dkg olvasztott vaj
2 tojás
2,75 dl házi tej
8 g sütőpor
3 dkg cukor
csipet só
5 szép nagy bodzavirág ernyő

Kevés vaj a sütéshez, bodzaszirup a tálaláshoz.


  1. A kétféle lisztet a sütőporral, és egy csipet sóval tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, majd beleütjük a két tojást, hozzáöntjük a tej felét és elkezdjük kikeverni a tésztát.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, majd fokozatosan a maradék tejet és az egészet simára keverjük.
  3. A bodzaernyőkről lecsipegetjük a virágokat és a tésztába keverjük.
  4. Egy serpenyőt felhevítünk, kevés vajjal kikenjük, majd egy kanállal kis adagokat teszünk bele a tésztából. Egyszerre 4-5 palacsinta fér a serpenyőbe.
  5. ~1 perc sütés után, mikor a palacsinták tetején apró buborékok jelennek meg egy spatulával megfordítjuk, majd még ~40-60 másodpercig sütjük őket, míg szép aranybarnák lesznek.
  6. Forrón tányérokra tesszük, megcsorgatjuk egy kanál bodzasziruppal és már ehetjük is.
Frissen az igazi! ;) 



2 megjegyzés:

  1. Hát ez fantörpikus! Marha jó, én még ilyet sosem láttam, pláne nem ettem, de most nagyon megkóstolnám. Olyan kis ügyi vagy! Nagy puszi jár étte! ;)

    VálaszTörlés
  2. :D Köszi! De örülök, hogy tetszik! Ha tudtok még bodzát szedni, mindenképp próbáld ki, mert pillanatok alatt kész van, és nagyon-nagyon bodzás! ;)

    VálaszTörlés